Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Jak si lidé hrají

«»
Přípona
.docx
Typ
seminární práce
Stažené
4 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
11079
Poslední úprava
13.11.2017
Zobrazeno
902 x
Autor:
pandoras.box
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vybral jsem si knihu „Jak si hrají lidé“ od autora Erica Berneho. Jedná se o světový bestseller. Eric Berne je docentem kalifornské lékařské fakulty, kde přednáší sociální psychiatrii. Kniha je vědecké dílo pocházející z psychologie všedního dne. Při čtení jsem se zasmál dokonce, i když se jedná o vážné věci.
„Když člověka nikdo nehladí, začne mu vysychat mícha“.
Kniha se skládá z 18 kapitol a je rozdělena na tři části, na konci je i dodatek - Klasifikace chování, a rejstřík her a zábav.

Já jsem se konkrétně zaměřil na kapitolu šestou - Životní hry, konkrétně hra Alkoholik.
Všechny hry za normálních sociálních podmínek mají důležitý a pravděpodobně rozhodující vliv na osudy hráčů; některé však na rozdíl od jiných nabízejí více příležitostí k úspěšné životní kariéře a mohou s větší pravděpodobností zasáhnout i do života poměrně nevinných diváků. Tato skupina se dá nejvýstižněji označit názvem „životní hry“. Patří mezi ně „Alkoholik“, „Dlužník“, „Kopejte do mě“, „Počkej, ty darebáku — já ti ukážu!“, „Vidíš, k čemu jste mě dohnali!“ a další odvozené varianty. Tyto hry mají na jedné straně blízko k manželským hrám a na druhé straně k hrám podsvětí.

Klíčová slova:

aplikovaná psychologie

hra alkoholik

Eric Berne

Jak si lidé hrají

sociální podmínky



Obsah:
  • Hra ALKOHOLIK
    Počet členů
    Hlavní role
    Další role
    Hra