Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Financování koupě bytu do osobního vlastnictví

«»
Přípona
.doc
Typ
seminární práce
Stažené
0 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
11026
Poslední úprava
07.11.2017
Zobrazeno
706 x
Autor:
pandoras.box
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Možnosti financování koupě bytu:
Pokud zvážíme možnosti financování nákupu bytu dospějeme k následujícím možnostem:
• Nákup za hotové
o Lze říci, že tímto způsobem financuje své bydlení málo fyzických osob. Důvodem je především skutečnost, že většina fyzických osob si vyšší investici v hotovosti nemůže dovolit. Nezanedbatelnou skutečností je i fakt, že i když hotovost mají často preferují použití jiného způsobu financování, především zaznamenáváme nárůst žádostí o úvěr a to hlavně klesajícím úrokovým sazbám z úvěru. Toto chování je samozřejmě podmíněno situací na trhu a vývojem úrokových sazeb. Lze předpokládat, že při jejich růstu by klienti uskutečnili svoji investici za hotové.
• Kombinace hotovosti a hypotečního úvěru
o Kombinace hotovosti a hypotečního úvěru reprezentuje dnes pravděpodobně nejčastější způsob financování bydlení. Investor hradí první část kupní ceny z vlastních prostředků a druhou část, která představuje zpravidla více než 50% z celkové investice hradí z prostředků hypotečního úvěru. Hypoteční úvěr je pak možno splácet v závislosti na věku a bonitě žadatele v rozpětí nejčastěji 5 až 20 let. V současné době se neustále snižuje částka, kterou banky vyžadují od klienta v hotovosti a dostáváme se tak do situace, kdy je možné prakticky 100 % investici financovat z hypotečního úvěru. Klient však v tomto případě musí počítat s většími náklady.
• Kombinace hotovosti a úvěru ze stavebního spoření
o Tento způsob financování je vhodný zejména pro ty klienty, kteří v polovině devadesátých letech uzavřeli stavební spoření a kteří chtějí splácet úvěr dobu kratší než 10 let. Nevýhodou mohou být i relativně vyšší splátky úvěru. Nabídky stavebních spořitelem však představují pro své klienty řadu výhodných nabídek, nezanedbatelný i je státní příspěvek státu v programu stavebního spoření.

Klíčová slova:

financování

koupě bytu

hypoteční úvěr

jednotlivé banky

výpočty



Obsah:
  • 1. Možnosti financování koupě bytu:
    2. Jak získat hypoteční úvěr
    3. Příklad financování koupě bytu
    4. Nabídky jednotlivých bank
    5. Výpočty
    6. Závěr