Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Analýza výsledků dotazníkového šetření

«»
Přípona
.pdf
Typ
seminární práce
Stažené
1 x
Velikost
0,6 MB
Jazyk
český
ID projektu
11671
Poslední úprava
05.03.2018
Zobrazeno
1 040 x
Autor:
royal.cut
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Účelem této seminární práce je vypracovat závěrečnou zprávu z dotazníkového šetření na téma spokojenosti studentů se studiem na EF TUL a provést statistickou analýzu výsledků tohoto šetření. Šetření proběhlo v rámci celofakultního výzkumu, forma a náplň dotazníku je tedy dána. Respondenty se stali studenti všech ročníků a oborů na Ekonomické fakultě, výběr byl proto vyčerpávající, s tolerancí 75% návratnosti, nicméně pro účely této práce byly použity pouze výsledky dotazování studentů třetího ročníku oboru Podniková ekonomika v kombinované formě studia. Jejich výběr byl spíše náhodný. Bylo navráceno 26 ks vyplněných dotazníků, což je dostačující pro další zpracovávání dat.

Na základě dohody s jednotlivými vyučujícími bylo umožněno vyplnění dotazníků studenty. Po sesbírání dostatečného počtu vyplněných dotazníků byla data převedena do elektronické podoby a následně zpracována pomocí programu STATGRAPHICS Centurion VI.

Na základě zadání byly zpracovány všechny povinné úkoly. V první části práce je testována nezávislost hodnocení kvality výuky zvoleného Jazyka I (II) a daného Jazyka I (II), který respondent studuje (uvedl). Část dvě obsahuje testování nezávislosti veličin: počet předmětů uvedený respondentem v Otázce 17 a počet jeho návrhů uvedených v Otázce 20; k této části je připojena volitelná úloha zahrnující tvorbu korelační tabulky a výpočty podmíněných průměrů a rozptylů. Třetí část je věnována podrobné analýze hodnocení dvou povinných předmětů (metodami deskriptivní statistiky). V části čtvrté je testována nezávislost hodnocení kvality výuky dvojic navazujících předmětů (Otázka 10); tato část obsahuje i volitelnou úlohu, v níž bylo analyzováno průměrné hodnocení kvality výuky testovaných předmětů. V závěru je práce krátce shrnuta.

Klíčová slova:

nezávislost jazyků

hodnocení kvality

hospodářská geografie

informatika

kvalita výuky

sociologie



Obsah:
  • Seznam obrázků a tabulek 3
    Úvod 4
    1 Testování nezávislosti jazyků a hodnocení kvality jejich výuky 5
    1.1 Jazyk i 5
    1.2 Jazyk ii 6
    2 Testování nezávislosti počtu předmětů a návrhů 7
    3 Analýza hodnocení povinných předmětů 9
    3.1 Základy sociologie 9
    3.2 Hospodářská geografie 11
    4 Test nezávislosti hodnocení kvality výuky dvojic navazujících předmětů 14
    4.1 Matematika i, matematika ii 14
    4.2 Informatika i, informatika ii 14
    4.3 Mikroekonomie i, makroekonomie i 15
    4.4 Analýza průměrného hodnocení kvality výuky 15
    Závěr 16
    Seznam použitých pramenů 17