Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Výživa člověka

«»
Přípona
.ppt
Typ
prezentace
Stažené
0 x
Velikost
1,5 MB
Jazyk
český
ID projektu
9142
Poslední úprava
28.11.2016
Zobrazeno
982 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Člověk není vyloženým býložravcem, ani masožravcem, ale je typickým zástupcem všežravců.

HISTORIE
Výživa člověka ve starověku - pěstování obilnin, luštěninami (hrách, cizrna, různé boby) a okopaninami (řepa, zelí). Chov hospodářských zvířat.
ve středověku - vysoký konzum masa, zvláště zvěřiny a vysoký konzum alkoholických nápojů.
Základním sladidlem byl ve středověku med
v novověku - pěstování brambor, rozšířila se káva, kakao, čokoláda, čaj, ale také konzum lihovin a kouření, pěstování rajčat, kukuřice a slunečnice

Klíčová slova:

hygiena výživy

nákazdy

otrava z potravin

kontaminanty

aditiva

příjem potravin

léčebné účinky potravy



Obsah:
  • Člověk není vyloženým býložravcem, ani masožravcem, ale je typickým zástupcem všežravců
    VÝživu našeho obyvatelstva můžeme charakterizovat takto:
    Rizika: nákazy a otravy z potravin
    K hromadným infekčním onemocněním patří:
    Kontaminanty
    Aditiva
    Reálná rizika při příjmu potravin
    Léčebné účinky potravy