Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Technologie zpracování vajec

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9147
Poslední úprava
28.11.2016
Zobrazeno
583 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
A. Skořápková vejce konzumní

Třídění a balení vajec
a) vyskladnění na pás: ručně nebo pneumatickými překladači
b) vizuální kontrola - vyřazení vajec s vnějšími vadami
c) prosvěcování
• v zatemněné komoře
• pod cívkovým dopravníkem, který nese a otáčí vejce, jsou zespodu umístěny světelné zdroje a zrcadla
• vejce s vnitřními vadami se vyřazují ručně nebo elektronicky fotosenzorem
d) hmotnostní třídění
e) značení vajec
f) balení

Klíčová slova:

skořápková vejce

chlazení

čištění

výtluk

filtrace

pasterace

zmrazování

sušení



Obsah:
  • A. Skořápková vejce konzumní
    Třídění a balení vajec
    Skladování vajec
    Chlazení vajec
    Konzervace vajec
    Čištění vajec
    B. Výroba vaječných hmot
    Výtluk
    Filtrace
    Homogenizace
    Chlazení
    Pasterace
    Zmrazování
    Sušení